Screenshots concepten nieuwe NU.nl

Volgend jaar aan het begin van de zomer zal de best bezochte nieuwssite van Nederland een vernieuwde layout gaan krijgen. NU.nl ziet er eigenlijk al sinds het begin hetzelfde uit en hier gaat nu verandering in komen. De wijzigingen zijn niet schokkend, de site wordt met name breder en er wordt meer aandacht besteed aan de andere onderdelen van NU.nl zoals NUjij, NUwerk, NUlive, NUsport, NUfoto, etc.

De websites worden als tabbladen aan de bovenkant in het design geplaatst. In het eerste concept staat er bovenaan eerst een banner en dan de tabbladen, in een tweede concept is dit omgedraaid en staat de banner bovenaan met de tabbladen eronder.

Aan de rechterkant van de website is de zoekfunctie om via je postcode nieuws te zoeken op NUlokaal beter uitgelicht evenals het weer, de files, etc. Een ander doel van het nieuwe ontwerp is dat de tekst beter leesbaar wordt en daarnaast is te zien dat de hoofdcategorieën met de headlines in het midden nu beter gescheiden zijn.

De footer is eveneens vernieuwd met daarin nogmaals links naar alle categorieën van NU.nl en mogelijkheden om de site op websites als Facebook en Twitter te volgen. De links naar andere websites van Sanoma zoals Startpagina.nl, Kieskeurig.nl, Web-log, Schoolbank.nl en Vakantie.nl zijn niet meer te zien in de concepten.

Op de pagina met het artikel zelf is onder andere het gedeelte onder het artikel met links om het bericht te delen of om te reageren vernieuwd.

Hieronder zijn de eerste concepten volledig te bekijken van de homepage en de artikelpagina. Het ontwerpen en verbeteren van een dergelijke grote nieuwssite kost natuurlijk een hoop tijd en daarom kan het ontwerp uiteraard nog wijzigen op diverse punten voordat deze definitief in de lucht gaat volgend jaar begin zomer.

De concepten werden bemachtigd door Alexander Klopping die op bezoek ging bij de hoofdredacteur van NU.nl, Laurens Verhagen om het nieuwe design te bekijken.

Lees meer over: