Screenshots applicaties iOS aanpassen niet meer mogelijk

apple_developer_logo Apple heeft laten weten dat het niet langer is toegestaan voor ontwikkelaars om na het publiceren van een applicatie om screenshots te vervangen. Zodra ingediende applicaties zijn goedgekeurd en beschikbaar zijn in de App Store kunnen de bijgeleverde screenshots niet meer aangepast worden. Om afbeeldingen te vervangen dient er voortaan een update voor de applicatie te worden ingediend die dan weer eerst door het bedrijf goedgekeurd moet worden. De reden dat Apple deze wijziging heeft doorgevoerd in het beleid is omdat er van deze mogelijkheid vaak misbruik werd gemaakt.

Het kwam vaak voor dat er door bepaalde ontwikkelaars applicaties werden ingediend waarvan dan snel de titel, omschrijving en de screenshots werden gewijzigd na goedkeuring door Apple. Deze screenshots waren dan afkomstig van populaire applicaties om zodoende gebruikers over te halen om de 'nepapplicatie' aan te schaffen.

"Beginning January 9, app screenshots will be locked in iTunes Connect once your app has been approved. New screenshots may be uploaded when you submit a binary for an update to an existing app or a new app. For more information on capturing and using screenshots, read the Xcode User Guide", aldus de aankondiging voor alle ontwikkelaars.

Lees meer over: ,