Scorekaart toegevoegd aan Google AdSense

google_adsense_logo Google AdSense bestaat precies 10 jaar en speciaal voor deze gelegenheid is er sinds dinsdag het spel Ping Pong beschikbaar na het inloggen op de website. Linksonder staat het cijfer tien met een feestmuts op en door hier met de muis op te gaan staan zal Ping Pong laden en kun je beginnen met spelen, een AdSense account is wel vereist.

Maar Google heeft niet alleen ter vermaak een spel toegevoegd maar er is ook een nieuwe feature toegevoegd. Het gaat om een scorekaart die direct op het dashboard na inloggen is te zien. De scorekaart toont hoe goed je eigen advertentie-instellingen, webpagina's en content presteren in vergelijking met die van andere AdSense-uitgevers. De score is verdeeld in drie onderdelen, Inkomstenoptimalisatie, Sitestatis en Google+.

Per onderdeel kan er maximaal een score van 5 worden bereikt. Door op een onderdeel te klikken komen de details in beeld. Achter elk punt kan een groen vinkje, een geel uitroepteken of een rood uitroepteken staan. Indien er niets hoeft te worden gewijzigd zal er een groen icoon worden geplaatst achter het punt, een geel uitroepteken geeft aan dat er verbeteringen mogelijk zijn en een rood icoon geeft aan dat er verbetering nodig is.

Scores worden dagelijks berekend, maar het kan enkele dagen duren voordat het effect van een doorgevoerde wijziging ook daadwerkelijk te zien zal zijn in Google AdSense.

scorekaart_google_adsense

Lees meer over: ,