Scheiding omdat man relatiestatus niet heeft aangepast op Facebook

Een bijzonder verhaal uit India. Daar wil namelijk een jonge vrouw van haar man gaan scheiden omdat hij vergeten is om aan te geven op Facebook dat hij met haar getrouwd is. Het stel is pas twee manden getrouwd maar de vouw meldt aan een lokale krant dat ze haar man nu niet meer kan vertrouwen, dit terwijl de man in kwestie aangeeft dat hij door drukte gewoon nog niet eraan toegekomen is om zijn relatiestatus aan te passen.

Na zijn huwelijk heeft hij het druk gehad met werk en familie waardoor het nog niet aangepast was. Inmiddels heeft de man een advocaat die zegt dat de man wel degelijk van plan was om zijn status te wijzigen en dat hij zelfs zijn profiel wilde verwijderen.

De vrouw is vrij eigenwijs en vindt dat haar man niet waardig gehandeld heeft. Het stel heeft nu van de rechter zes maanden de tijd gekregen om dit probleem op te lossen. Facebook zorgt wat dat betreft steeds vaker voor echtscheidingen, volgens advocatenbureau Divorce-Online zijn vorig jaar een derde van de echtscheidingen in Groot-Brittannië ontstaan door Facebook. Dit komt dan met name door contacten met exen en door berichten of foto’s die volgens de partner niet door de beugel kunnen.

Lees meer over: