Schakel de blauwe vinkjes uit in WhatsApp voor de iPhone

Schakel de blauwe vinkjes uit in WhatsApp voor de iPhone

Vorig jaar begin november was er plotseling een hoop commotie over de twee nieuwe blauwe vinkjes in WhatsApp waarmee is te zien of een contactpersoon een bericht daadwerkelijk heeft gelezen. Nu hadden gebruikers van WhatsApp voor Android al de mogelijkheid om deze leesbevestigingen uit te schakelen maar sinds deze week is deze instelling ook beschikbaar in WhatsApp voor iOS. Gebruik je een iPhone en wil je niet langer dat contactpersonen precies kunnen zien wanneer je ontvangen berichten hebt gelezen dan kan dit dus nu eenvoudig uitgeschakeld worden in de instellingen van de app.

Het uitschakelen door je door onderin WhatsApp op Instellingen te tappen. Kies daarna voor Account en vervolgens voor Privacy. Onderin staat dan zoals hieronder in de screenshot is te zien de optie om Leesbewijzen uit te schakelen, na het uitzetten van de feature kun je dan ook (eerlijk is eerlijk) geen leesbevestigingen van contacten meer zien.

whatsapp_blauwe_vinkjes_iphone

Gratis bellen

Overigens is er met het toevoegen van de bovenstaande instelling nog een feature toegevoegd aan WhatsApp voor iOS, eveneens een feature die al enkele weken beschikbaar was voor gebruikers met Android. Het gaat om het gratis kunnen bellen met andere gebruikers via internet. Dit kan door een gesprek met een contactpersoon te openen en bovenin op het belicoontje te klikken. Het kunnen bellen met contactpersonen wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers dus het kan zijn dat je deze optie nog niet ziet.

Nog altijd niet beschikbaar voor iOS is de webversie van WhatsApp die eerder dit jaar werd gelanceerd. Er is nog geen ondersteuning voor iOS vanwege beperkingen in het mobiele besturingssysteem zo gaf CEO Jan Koum eerder aan. De webversie van WhatsApp is wel beschikbaar voor Android en voor BlackBerry door te gaan naar web.whatsapp.com.

Lees meer over: , , , ,