Save to Google Drive extensie voor Google Chrome

Google heeft een nieuwe extensie van Google Drive voor browser Google Chrome uitgebracht en daarnaast een update doorgevoerd binnen de opslagdienst. Als eerste de extensie genaamd 'Save to Google Drive', na het downloaden en installeren van de extensie kun je door simpelweg op de knop te drukken direct een screenshot van een volledige pagina opslaan. Daarnaast kan via de instellingen van de extensie worden ingesteld dat er met het drukken op de knop juist alleen een afbeelding van de zichtbare pagina wordt opgeslagen of dat de volledige broncode van een pagina wordt opgeslagen.

Na het drukken op de knop wordt de afbeelding direct opgeslagen en de voortgang is te zien in een popup. Zodra de afbeelding volledig is opgeslagen kan in de popup de naam worden gewijzigd en eventueel kan de afbeelding weer in de prullenbak gegooid worden. Eenmaal de afbeelding in Drive geopend dan zijn hier twee nieuwe knoppen te zien. Het gaat om een knop 'Aan pagina aanpassen' en een knop 'In volledige resolutie weergeven'.

Rechtermuisknop

Aanvullend op het snel kunnen opslaan van een screenshot of de broncode van een pagina is misschien een nog wel handigere feature van de extensie dat je snel afbeeldingen kunt opslaan in Google Drive. Dit doe je simpelweg door met de rechtermuisknop op een afbeelding te klikken en te kiezen voor de optie 'Afbeelding opslaan in Google Drive' en ditzelfde kan ook gedaan worden met een link op een pagina.