Satya Nadella gaat als CEO van Microsoft vaker tweeten

Satya Nadella gaat als CEO van Microsoft vaker tweeten

Satya Nadella zal vaker berichten gaan plaatsen op Twitter zo kondigde hij zelf aan. De kersverse CEO van Microsoft heeft sinds begin februari 2009 al een account op Twitter maar erg actief was hij tot op heden niet. In totaal plaatste hij tot deze week slechts 25 berichten en het laatste bericht op zijn account werd door hem geplaatst op 12 juli 2010.

In zijn eerste bericht op Twitter in zijn nieuwe rol zegt Nadella dat hij niet weer vier jaar zal wachten met het plaatsen van een volgend bericht op Twitter. De CEO van Microsoft is te vinden op @satyanadella en beschikt sinds deze week over een geverifieerd account.

Overigens is Bill Gates ook actief op Twitter, hij heeft inmiddels bijna 15 miljoen volgers en iets meer dan 1100 berichten geplaatst. De oude CEO van Microsoft, Steve Ballmer, is niet erg actief op sociale netwerken en heeft ook geen geverifieerd account op Twitter zoals Bill Gates en Satya Nadella. Wel zei hij zelf ooit dat hij het account @stevebmicrosoft gebruikt.

Kijkend naar bijvoorbeeld Apple dan is Tim Cook sinds 20 september afgelopen jaar aanwezig op Twitter onder het account @tim_cook. Erg actief is de CEO niet, tot op heden plaatste hij slechts 37 berichten. Larry Page, CEO van Google, is niet actief op Twitter maar heeft wel een Google+ account waar regelmatig nieuwe berichten op verschijnen.