Samsung voegt startknop toe aan Windows 8

De nieuwe versie van Windows bevat zoals bekend niet langer een startknop zoals de voorgaande versies van Windows. Voor degene die de knop linksonder missen is er al een tijdje een oplossing beschikbaar afkomstig van Stardock waarmee de vertrouwde startknop weer toegevoegd kan worden aan Windows 8 evenals het menu Start.

Samsung volgt Stardock en komt met een eigen vergelijkbare applicatie. Aanvankelijk had de applicatie de naam S Launcher maar de uiteindelijke naam is Quick Starter geworden. Het bedrijf zal Quick Starter vooralsnog niet standaard gaan toevoegen aan producten met Windows 8 maar in plaats daarvan kunnen gebruikers de software downloaden. Zoals te zien is in de screenshot hieronder wordt er in dit geval een knop bovenin in het midden toegevoegd, het klikken op de knop opent een menu vergelijkbaar met het klassieke menu Start qua inhoud. Zo kunnen de mappen Documenten, Foto's en Muziek bijvoorbeeld worden geopend, ook is er een zoekveld toegevoegd en een knop om af te sluiten.

Vermoedelijk zal de software gratis te downloaden zijn, het is niet duidelijk of ook andere gebruikers met andere apparaten met Windows 8 de software mogen downloaden.

Lees meer over: , ,