Samenwerking Google met Lego

Google is een samenwerking aangegaan met Lego Australië wat geresulteerd heeft in een nieuwe online applicatie. Veel ontwikkelaars van Google speelden als kind al met Lego en houden hier nog steeds van gezien het feit dat de bekende steentjes in bijna elk kantoor van het bedrijf zijn te vinden. In de afgelopen maanden zijn beide partijen met het idee aan de slag gegaan wat er zou gebeuren als de bekende stenen naar de browser gebracht zouden worden. Het resultaat is een bijzonder Google Chrome experiment waarin je zelf met Lego aan de slag kunt gaan. Er is een combinatie bedacht met Google Maps zodat je eigen bouwwerken echt naast bouwwerken van anderen kunt plaatsen.

Iets bouwen met Lego kan momenteel alleen in Australië en Nieuw Zeeland, dat wil zeggen dat als je de applicatie opent je alleen een 'stukje grond' kunt kiezen om op te bouwen in deze twee landen. De reden dat alleen deze landen beschikbaar zijn is dat Lego dit jaar precies 50 jaar bestaat in Australië, in de toekomst komen er mogelijk meer landen beschikbaar. Google geeft aan dat het mogelijk simpel lijkt hoe dit online in zijn werk gaat maar dat dit enkele jaren geleden allemaal nog niet mogelijk was geweest.

Hieronder een video ter inspiratie, zelf bouwen kan op hier. In totaal heb je 8 miljoen stenen tot je beschikking dus een mooi kunstwerk zou geen probleem moeten zijn :-).

Lees meer over: , ,