Safari heeft nu ook een eigen Extensions Gallery

Begin vorige maand bracht Apple versie 5 uit van browser Safari met de nodige nieuwe functionaliteiten. Nieuw op dat moment waren extensies vergelijkbaar met de extensies zoals die bestaan voor Google Chrome en Firefox. Een volgende, logische stap is dan ook een Extensions Gallery (extensions.apple.com), beschikbaar gekomen met het uitbrengen van Safari 5.0.1. De Gallery biedt een met een overzicht van de beste extensies die beschikbaar zijn voor de browser.

Er zijn verschillende soorten extensies beschikbaar zoals de Gmail extensie die kan bijhouden hoeveel nieuwe berichten je hebt. Maar er is ook een extensie om Google Afbeeldingen standaard terug naar de oude interface te zetten evenals een extensie om standaard een eigen logo op de homepage van de zoekmachine te plaatsen.

Comic Sans Be Gone

Een andere opmerkelijke extensie is genaamd 'Comic Sans Be Gone'. De extensie zorgt ervoor dat als het lettertype Comic Sans wordt gebruikt op een website deze direct wordt vervangen door Helvetica. AdBlock, ook beschikbaar voor Firefox duikt ook op in de Gallery Verder extensies gericht op onder andere Flickr, Twitter, YouTube en Vimeo.

Lees meer over: , ,