Russische staatstelevisie censureert opening Olympische Spelen Sotsji

Russische staatstelevisie censureert opening Olympische Spelen Sotsji

Gisteravond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji ging er technisch iets mis met het logo van de Olympische Spelen. Te zien waren vijf sneeuwvlokken die moesten veranderen in de vijf Olympische ringen maar dit ging helaas niet helemaal goed. Slechts vier van de vijf sneeuwvlokken veranderde, één van de sneeuwvlokken deed het niet en bleef dus gewoon een sneeuwvlok. Ook het vuurwerk dat na het verschijnen van de vijf ringen zou volgen kwam niet. Nu blijkt dat de gehele wereld het technisch falen heeft gezien op televisie met uitzondering van de kijkers in Rusland.

De Russische staatstelevisie blijkt de uitzending gisteravond te hebben aangepast speciaal voor de Russen. In plaats van een sneeuwvlok die weigerde zagen de Russen op televisie gewoon vijf sneeuwvlokken veranderen in Olympische ringen zoals de bedoeling was.

olympische_ringen_opening_sotsjiBron foto: Associated Press

Het ging om een opname van een van de repetities die werd uitgezonden en zodoende leek het tonen van de ringen voor de Russische kijkers allemaal vlekkeloos te verlopen. De creatief directeur zei na afloop het heel normaal te vinden dat de fout was gecensureerd, het belangrijkste was volgens hem dat er op TV een goede prestatie getoond zou worden. Het gevolg van het probleem met de vijfde sneeuwvlok was dat er gisteravond veel grappige berichten verschenen op Twitter, een aantal van deze berichten zie je hieronder.

Lees meer over: ,