RSS-lezer van Digg zal straks niet gratis zijn

Digg Digg heeft aangekondigd dat een eerste preview van de RSS-lezer waar het bedrijf momenteel druk mee is in juni gepresenteerd zal gaan worden. Vlak na de aankondiging van Google over het stoppen van Google Reader kwam Digg met de mededeling snel te gaan starten met de ontwikkeling van een eigen RSS-lezer, iets wat al op de planning stond. Google Reader zal per 1 juli offline gaan en Digg lijkt deze deadline te gaan halen.

De eerste bètaversie zal gratis beschikbaar komen maar het uiteindelijk product zal niet gratis zijn zo wordt nu al aangekondigd. De reden is dat volgens Digg gratis producten niet altijd een lang leven hebben. Het bedrijf wil een product maken waar mensen op kunnen vertrouwen en altijd zal blijven bestaan. Er moet nog wel worden uitgevogeld welke prijzen gehanteerd gaan worden straks. In ieder geval bleek uit een recent onderzoek dat Digg uitvoerde dat 40 procent van de ondervraagden aangaf te willen betalen voor de RSS-lezer.

Enquête

Recent deelde Digg al een aantal resultaten van de gehouden enquête onder 8000 gebruikers. Aanvullend hierop heeft Digg nu de onderstaande resultaten online gezet.

digg_resultaten_1

digg_resultaten_2

digg_resultaten_3

digg_resultaten_4

Lees meer over: , ,