RSS-lezer van Digg als alternatief voor Google Reader

digg_reader_logo Nog net op tijd voor de sluiting van Google Reader aanstaande maandag is de eerste testversie van de nieuwe RSS-lezer van Digg beschikbaar gekomen. Vrijwel iedereen die zich in de afgelopen tijd heeft opgegeven voor de bètaversie heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen om de RSS-lezer uit te proberen. Degene die zich hebben opgegeven maar nog geen uitnodiging hebben zullen deze snel zien alsnog krijgen.

De beta is in eerste instantie echt gericht op gebruikers van Google Reader die zoeken naar een goed alternatief al zijn uiteraard andere gebruikers ook van harte welkom zo wordt aangegeven. Na het koppelen van een Google account zullen de RSS-feeds ingesteld in Google Reader worden geïmporteerd. Afhankelijk van het aantal zal de import snel worden afgerond en zal de RSS-lezer met alle feeds worden geopend. Digg Reader is qua uiterlijk aardig vergelijkbaar met Google Reader. Er kan gekozen worden tussen een lijstweergave en een uitgebreide weergave, berichten kunnen worden opgeslagen om deze later te lezen en berichten kunnen direct worden gedeeld op Facebook en Twitter.

Ook is er een 'Alles markeren als gelezen' knop bovenin aanwezig en de sneltoetsen van Google Reader kunnen worden gebruikt. Om nieuwe interessante bronnen te ontdekken zijn er 25 categorieën gemaakt met door medewerkers van Digg geselecteerde feeds.

Daarnaast is er ook een applicatie voor zowel de iPhone als de iPad gemaakt en een applicatie voor Android zal op korte termijn gaan volgen. Digg Reader is te vinden op digg.com/reader. Het team heeft zich in de afgelopen tijd met name gericht op het maken van een simpele en sneller RSS-lezer. In de komende maanden zal de ontwikkeling voortgezet worden en volgen de nodige nieuwe functionaliteiten die nog op de to-do lijst staan. Zo komt er nog zoekfunctie, een optie om alleen ongelezen berichten te bekijken, meer sociale netwerken om berichten op te delen waaronder Google+, LinkedIn, Tumblr, Buffer, Evernote, een browserextensie en de mogelijkheid om gegevens te exporteren.

digg_reader

Lees meer over: , ,