RSS-lezer Feedly introduceert betaalde accounts

feedly_pro_banner

Vlak nadat RSS-lezer The Old Reader heeft laten weten toch door te gaan na een eerder aangekondigde sluiting komt Feedly, een andere populaire RSS-lezer, met de introductie van betaalde accounts. Aanvankelijk gaat het om de introductie van slechts 5000 Pro accounts waarmee het bedrijf de bijbehorende functionaliteiten eerst goed wil testen.

Feedly Pro is er voor een bedrag van 5 dollar per maand en bevat een aantal aanvullende functionaliteiten die de huidige gratis versie niet heeft. Het gaat als eerste en wellicht direct het belangrijkste om een zoekfunctie om makkelijk ingestelde RSS-feeds te kunnen doorzoeken. Daarnaast is er de toevoeging van HTTPS, integratie van Evernote en voorrang bij support. In de toekomst zullen er meer features worden toegevoegd aan Feedly Pro op basis van feedback van gebruikers. De 5000 accounts waren uitverkocht in slechts 8 uur en de opbrengst zal worden gebruikt voor hardware om straks meer accounts beschikbaar te kunnen maken. De gratis variant zal gewoon blijven bestaan.

De aankondiging van HTTPS zorgde er overigens voor dat veel gebruikers hebben gevraagd om de mogelijkheid om het kunnen gebruiken van Feedly via een beveiligde verbinding ook toe te voegen aan de gratis versie. Dit zal binnenkort ook gaan gebeuren.

Lees meer over: ,