RSS Feeds Twitter en Google+

Als je gebruik maakt van de nieuwe versie van Twitter zul je zien dat de knop om een RSS feed van een gebruiker te openen niet meer aanwezig is. Schakel je terug naar de oude versie van de microblogdienst, iets wat momenteel nog steeds mogelijk is dan zal de verwijzing naar de RSS feed staan in de rechterkolom. Om dus een RSS feed te bekijken van een gebruiker of wellicht van jezelf om deze toe te voegen aan een website schakel je dus terug naar de oude versie van Twitter en kun je de feed gewoon bekijken middels een druk op de knop. Let wel op dat de link naar de feed alleen in beeld is als je bent ingelogd.

Een alternatieve, en wellicht snellere manier is om de onderstaande URL te pakken en deze te wijzigen. De onderstaande URL verwijst naar de RSS feed van @websonic. Door hier 'websonic' te vervangen door de gebruikersnaam van een andere gebruiker op Twitter krijg je de betreffende RSS feed in beeld. Deze URL kan dan simpel worden toegevoegd aan bijvoorbeeld Google Reader of een widget op een website of blog.

http://twitter.com/statuses/user_timeline/websonic.rss

Google+

Het nieuwe sociale netwerk van Google bevat op dit moment geen RSS feeds voor profielen maar dit gaat in de toekomst wellicht nog komen. In de tussentijd is er wel een oplossing om een RSS feed van een profiel te maken met behulp van Plusfeed. Een simpele oplossing om zodoende toch de berichten van personen die je wilt volgen toe te voegen aan bijvoorbeeld Google Reader of eventueel ook aan een website of blog. De gemaakte feed bevat uiteraard alleen de berichten die toegankelijk zijn voor iedereen.

Het gaat op basis van URL die er bijvoorbeeld als volgt uit ziet:

plusfeed.appspot.com/100915542045087704997

Om een feed van een gebruiker te maken ga naar zijn of haar profiel en pak het nummer uit de adresbalk wat in het voorbeeld dus '100915542045087704997' is. Plaats dat nummer in de URL en je hebt een feed met berichten van de desbetreffende gebruiker.

Lees meer over: , , ,