Royal Baby op Twitter, Facebook, Google en livestream op YouTube

royal_baby_logoGistermiddag was het dan zover, Kate Middleton beviel om 16:24 plaatselijke tijd (17:24 Nederlandse tijd) van een zoon, de prins van Cambridge. Het duurde een aantal uur voordat het nieuws officieel naar buiten werd gebracht en zoals de traditie voorschrijft werd het document waarop het geslacht, de lengte, het gewicht en het tijdstip van de geboorte staat naar Buckingham Palace gebracht waar het achter een hek is geplaatst. De jongen is de derde lijn voor de troon na opa prins Charles en de vader prins William.

Twitter

De geboorte was uiteraard gisteren wereldnieuws en er werden veel berichten geplaatst op Twitter en Facebook. Op Twitter werden in totaal meer dan twee miljoen berichten geplaatst over de het kind waarbij de hashtags #RoyalBaby, #RoyalBabyBoy en #RoyalBabyWatch het meest werden gebruikt. Wat betreft de eerste hashtag, #RoyalBaby kwam deze voor in 900.000 berichten sinds het moment dat Kate Middleton naar het ziekenhuis ging. Het hoogtepunt werd enkele minuten na de aankondiging bereikt, er werden op dat moment meer dan 25.300 berichten per minuut geplaatst op Twitter. De meeste berichten over de Royal Baby op Twitter kwamen uiteraard als eerste uit het Verenigd Koninkrijk en daarnaast uit de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Italië.

Facebook

Op Facebook werden er meer dan 1 miljoen berichten geplaatst over de Royal Baby binnen een uur na de officiële mededeling. Ook hier kwamen de meeste berichten uit het Verenigd Koninkrijk gevolgd door de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk en Italië. De meeste berichten werden geplaatst door vrouwelijke gebruikers van Facebook tussen de 25 en 34 jaar gevolgd door vrouwelijke gebruikers tussen de 18 en 24 en tussen 35 en 44.

Google

Google heeft in het Verenigd Koninkrijk vandaag geen speciaal logo geplaatst maar een kort zinnetje direct onder het zoekveld met de oproep om een felicitatiekaart te tekenen. Op de homepage staat It's a Prince! Be part of history. Sign the world's biggest congratulations card. Het zinnetje verwijst naar een bericht op Google+, door dit bericht inclusief kaart opnieuw te delen en te voorzien van een bericht kunnen felicitaties worden gestuurd naar Kate en William. Google zal deze berichten gaan verzamelen, uit gaan printen en opsturen. Een overzicht van alle kaarten kan op deze website worden bekeken.

kaart_google_royal_baby

YouTube

Op YouTube kan er op dit moment zelfs live worden gekeken naar hoe Kate Middleton en prins William het Saint Mary-ziekenhuis in Londen verlaten. Er staat een camera gericht op de deur van het ziekenhuis die elk moment open kan gaan, op het moment van schrijven zijn er ruim 4500 kijkers die naar deze deur aan het kijken zijn. De livestream bekijk je hier.

livestream_ziekenhuis_royal_baby

Lees meer over: , , ,