Routebeschrijving Google Maps toont vergelijking tussen auto en vliegtuig

Routebeschrijving Google Maps toont vergelijking tussen auto en vliegtuig

De nieuwe versie van Google Maps die eerder dit jaar werd doorgevoerd toont sinds kort na het maken van een routebeschrijving vluchten op de kaart indien dit relevant is.

Een voorbeeld is hieronder te zien. Als vertreklocatie is Amsterdam ingesteld en de bestemming is Barcelona. In de oude versie van de kaartendienst zou je dan alleen een routebeschrijving te zien krijgen gericht op de auto. Het is van Amsterdam naar Barcelona meer dan 1500 kilometer rijden, een reis van bijna 14 uur. Nu zijn er mensen die deze route zonder problemen afleggen met de auto maar het is makkelijker en sneller om met het vliegtuig te gaan. Vliegen naar Barcelona duurt twee uur en vijf minuten, uiteraard exclusief de tijd die je kwijt bent om te reizen naar het vliegveld, in te checken, etc.

In de nieuwe versie van Google Maps wordt deze vergelijking tussen auto en vliegtuig nu getoond. Zoals hieronder in de screenshot is te zien staat er na het invoeren van de vertreklocatie en de bestemming een blauwe lijn op de kaart die aangeeft dat vliegen mogelijk de beste optie is. Linksboven wordt de vlucht en reistijd getoond met een link om snel te zoeken naar vluchten van Amsterdam naar Barcelona. Gebruikers in de Verenigde Staten zien geen link naar de zoekmachine staan maar een link naar Google Flights.

Wil je overigens de oude versie van Google Maps standaard blijven gebruiken dan kan dit ook nog altijd. Meer over de klassieke versie van de kaartendienst lees je hier.

google_maps_flights

Lees meer over: ,