Roger Hargreaves logo’s van Google (16 doodles)

Google gaat los op de homepage vanwege de geboortedag van Roger Hargreaves met maar liefst 16 verschillende logo's. Roger Hargreaves werd geboren op 9 mei 1935 in Cleckheaton, Yorkshire in Engeland en werd bekend als schrijver en illustrator van kinderboeken. Met name zijn Mr. Men en Little Miss boekjes (Meneertjes & Mevrouwtjes), gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar zijn uitgegroeid tot een wereldwijd succes. De verhaaltjes zijn simpel evenals de figuurtjes die centraal staan in deze boekjes.

Het eerste boekje dat hij maakte met als titel Mr. Tickle (Meneertje Kietel) kwam uit in 1971 en werd direct een succes met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren binnen drie jaar. In totaal zijn er 46 Meneertjes en 33 Mevrouwtjes uitgekomen in 20 talen. Andere titels zijn bijvoorbeeld Meneertje Blij, Meneertje Dapper, Mevrouwtje Kletskous en Mevrouwtje Bazig.

16 Logo's

Zoals gezegd 16 logo's die allemaal gebaseerd zijn op de Meneertjes en Mevrouwtjes. Elke keer dat de homepage van de zoekmachine ververst wordt komt er een ander logo tevoorschijn. Hieronder 1 van de logo's, bekijk alle 16 logo's hier.

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Lees meer over: ,