Rivier de Theems toegevoegd aan Google Street View

Rivier de Theems toegevoegd aan Google Street View

Google heeft de Theems gefotografeerd en de beelden toegevoegd aan Google Street View. Zodoende kun je nu digitaal een stukje gaan varen in Londen over de grootste rivier van Engeland en de op een na grootste rivier van Groot-Brittannië. De Theems is een belangrijke vaarweg. Zij ontspringt bij Cirencester in de heuvels van de Cotswolds, stroomt oostelijk naar Oxford (waar de rivier Isis heet), dan zuidwaarts tot Reading om vervolgens dwars door Londen te slingeren. Zelf een stukje varen kan door op deze link te klikken.

Afgelopen weekend liet Google nog weten dat het Torentje digitaal bezocht kan worden. In het bekende Torentje is sinds 1982 de werkkamer van de minister-president gehuisvest. Niet alleen het Torentje is toegevoegd aan Google Street View maar ook de Trêveszaal is toegevoegd evenals de Statenzaal, de Blauwe Zaal en de centrale hal van Binnenhof 19.

Boot, Trein, Hondenslee

Het is niet de eerste keer dat Google een camera op een boot plaatst. Twee jaar geleden plaatste Google bijvoorbeeld al de Street View Trike op een boot om het Amazonegebied te fotograferen, de Trike werd ook al eens geplaatst op een trein en er werd al eens een camera geplaatst op een hondenslee om diverse gebieden in Canada te fotograferen.