Ringen Turnen Londen 2012 is het vijfde Google logo

Google heeft op de vijfde dag van Olympische Spelen een logo geplaatst met als onderwerp Ringen Turnen. In het geval van de doodles die in de afgelopen dagen werden geplaatst, boogschieten, schoonspringen en schermen stonden deze onderdelen ook daadwerkelijk op het programma op dag van plaatsing. Dit is vandaag niet helemaal het geval want gisteren werd de finale teams mannen afgewerkt en vandaag juist de finale teams vrouwen, echter is in het logo toch echt een man, inclusief een snor te zien.

Wat betreft turnen op de Olympische Spelen staan er voor de heren zes onderdelen op het programma, dit zijn: vloer, paard voltige, ringen, srong, brug met gelijke leggers en rekstok. Voor de dames zijn het vier onderdelen, sprong, brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk en vloer. Twee Nederlanders doen mee, Celine van Gerner en Epke Zonderland. Celine van Gerner heeft zich al weten te plaatsen voor de finale meerkamp die aanstaande donderdag wordt gehouden, Epke Zonderland wist afgelopen zaterdag de finale op rek te bereiken en hij zal op dinsdag 7 augustus weer in actie gaan komen.

Yuri van Gelder

Wie aan het onderdeel ringen denkt, denkt uiteraard aan de ringenspecialist Yuri van Gelder oftewel de Lord of the Rings. Hij is dit jaar helaas niet aanwezig in Londen maar is wel van plan om zich te gaan richten op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro in Braziliƫ waar hij toevallig eerder deze maand naar vertrok voor een trainingsstage.

De Lord of the Rings werd in 2005 in Hongarije Europees kampioen aan de ringen en later dat jaar in Melbourne Australiƫ wist hij zelfs wereldkampioen te worden. In 2006 pakte hij tijdens het wereldkampioenschap brons, in 2007 zilver en in zowel 2008 als in 2009 wist hij de Europese titel te veroveren. Yuri van Gelder is overigens op dit moment ook elke zondagavond te zien op Nederland 3 in het programma Ranking The Stars.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,