Rihanna nu meest bekeken artiest op YouTube maar verslagen op Facebook door Shakira

Rihanna heeft een nieuw record te pakken, de zangeres is nu de meest bekeken artiest op YouTube. Al haar video's op de videowebsite zijn samen al meer dan 4,8 miljard keer bekeken, 4,822,487,791 keer om precies te zijn. Het videokanaal youtube.com/RihannaVEVO werd geopend op 11 mei 2009 en inmiddels heeft Rihanna meer dan 13,3 miljoen abonnees. De video die tot op heden het meest werd bekeken is Diamonds (hierboven), meer dan 412 miljoen keer. Na Diamonds komt de video What's My Name? met 351 miljoen views en als derde komt We Found Love met 334 miljoen views.

Rihanna is dan de meest bekeken artiest maar kijkend naar alle videokanalen op de videowebsite is het videokanaal van de zangeres ook het meest bekeken videokanaal. Op de tweede plaats staat het account Machinima waar video's van games op worden geplaatst en inmiddels al goed is voor 4,819,838,202 views. Op de derde plaats staat het kanaal muyap en de eerstvolgende artiest is Justin Bieber met meer dan 4,6 miljard views.

Abonnees

Kijkend naar het aantal abonnees staat Rihanna niet op de eerste plaats. Deze eer is weggelegd voor het videokanaal PewDiePie met meer dan 25 miljoen abonnees en 3,8 miljard views. Dit kanaal is eigendom van de 24-jarige gamer Felix Kjellberg. Verder moet Rihanna nog drie andere videokanalen op YouTube voor zich laten wat betreft abonnees.

Vevo

De zangeres is tevens degene met de meeste video's die het stempel 'VEVO Certified' hebben, zeventien in totaal. Een video krijgt deze status zodra de grens van 100 miljoen views bereikt wordt. De laatste video van de zangeres die deze grens wist te bereiken was de video van het nummer Pour It Up. Het gaat dan om views op de desktop en op mobiel op de website van Vevo en op websites van partners zoals YouTube, AOL, FAcebook en Yahoo! Music. Op Vevo.com worden videoclips van artiesten geplaatst die zijn aangesloten bij onder andere Universal Music Group, Sony Music en EMI. De video's worden ook doorgeplaatst op videokanelen op YouTube. Een dergelijk kanaal is te herkennen aan de toevoeging 'Vevo' aan de naam, bijvoorbeeld RihannaVEVO, JustinBieberVEVO, etc.

Facebook

Ondertussen is Rihanna niet meer de populairste persoon op Facebook. Lange tijd was de zangeres degene met de meeste volgers maar de titel is nu overgedragen aan zangeres Shakira. Shakira heeft nu 86,425,277 likes en laat Rihanna achter zich met 86,272,350 likes. Recent brachten de twee zangeressen nog het nummer Can't Remember To Forget You uit. Op maandag 24 maart verschijnt het nieuwe album van Shakira genaamd Shakira.

Op Facebook laat Shakira weten in een kort bericht het haast niet te kunnen geloven dat ze nu de meest gevolgde persoon op Facebook is. Ze wilde altijd al graag veel vrienden hebben maar ze echt had nooit verwacht dat dit er meer dan 86 miljoen zouden worden.

Lees meer over: , , ,