Rihanna nu meest bekeken artiest op YouTube

rihanna Rihanna heeft popster Justin Bieber van de troon gestoten en de zangeres is nu de meest-bekeken artiest op YouTube. Rihanna opende haar account op de videowebsite op 11 mei 2009 en tegenwoordig heeft ze meer dan 8,7 miljoen abonnees. In totaal zijn alle video's geplaatst op videowebsite samen meer dan 3,784,030,789 keer bekeken.

Het account van Justin Bieber werd iets later geopend op 25 september 2009. De jonge zanger heeft bijna 5 miljoen abonnees en zijn video's zijn in totaal 3,782,989,210 keer bekeken. Er staan inmiddels de nodige video's op het kanaal van Rihanna waarvan de meeste clips van muzieknummers zijn waaronder enkele controversiƫle clips. Zo mocht de video van het nummer We Found Love niet overdag worden uitgezonden in Frankrijk en de video van het nummer S&M werd zelfs in diverse landen verboden. De video die het meest werd bekeken is de clip van What's My Name? gevolgd door de clip van Diamonds.

Na Rihanna en Justin Bieber staat de zuid-koreaanse rapper PSY op de derde plaats met 3.1 miljard views, rapper Eminem staat op de vierde plaats met 2,4 miljoen views, Lady Gaga staat op vijf met 2,25 miljoen views en op zes staat Shakira met 2 miljard views.

Facebook en Twitter

Zowel Rihanna als Justin Bieber hebben een groot aantal fans op andere sociale netwerken. Zo is Rihanna met meer dan 72 miljoen likes de populairste persoon op Facebook en daarnaast heeft ze meer dan 30 miljoen volgers op Twitter. Justin Bieber is dan weer de meest populaire persoon op Twitter, hij bereikte recent als eerste het aantal van 40 miljoen volgers. Op Facebook heeft Justin Bieber meer dan 54 miljoen volgers.

Lees meer over: , ,