Rihanna is de populairste vrouw op Spotify gevolgd door Katy Perry

Rihanna is de populairste vrouw op Spotify gevolgd door Katy Perry

Gisteren publiceerde Spotify een kort lijstje met de meest beluisterde vrouwen vanwege Internationale Vrouwendag. Op de eerste plaats in de lijst staat Rihanna als er wordt gekeken naar alle gebruikers van de streamingdienst wereldwijd. Op de tweede plaats in de top 10 meest beluisterde vrouwen staat Katy Perry, de Amerikaanse zangeres zal vanavond en morgenavond in de Ziggo Dome in Amsterdam optreden. Beyoncé sluit de top drie af.

Ook in de top 10 staat nog Taylor Swift. De Amerikaanse zangeres was bijzonder populair maar besloot afgelopen jaar november om al haar muziek te verwijderen van Spotify vanwege te lage inkomsten, ondanks deze stap staat ze toch nog in deze top 10 op de negende plaats. In het overzicht heeft Spotify een sterretje achter de naam van de zangeres geplaatst met de korte opmerking 'all you had to do was stay' onderaan het overzicht.

 1. Rihanna
 2. Katy Perry
 3. Beyoncé
 4. Lana Del Rey
 5. Lady Gaga
 6. Ariana Grande
 7. Nicki Minaj
 8. Ellie Goulding
 9. Taylor Swift
 10. Lorde

Ook heeft Spotify gekeken naar alleen vrouwelijke gebruikers en in dat geval staat Beyoncé op de eerste plaats en moet Rihanna het doen met een vierde plaats. Katy Perry staat in het onderstaande geval ook op de tweede plaats en zangeres Lana Del Rey sluit de top drie af.

 1. Beyoncé
 2. Katy Perry
 3. Lana Del Rey
 4. Rihanna
 5. Ariana Grande
 6. Lorde
 7. Miley Cyrus
 8. Taylor Swift
 9. Ellie Goulding
 10. Nicki Minaj
Lees meer over: , , ,