Rihanna (badgalriri) weer terug op Instagram na een half jaar geblokkeerd te zijn geweest

Rihanna (badgalriri) weer terug op Instagram na een half jaar geblokkeerd te zijn geweest

Eind april kreeg Rihanna een eerste waarschuwing van Instagram, een aantal dagen later werd haar account geblokkeerd, vervolgens keerde haar account weer terug en uiteindelijk besloot het bedrijf op 7 mei dit jaar om het account van de zangeres weer te blokkeren.

De zangeres kreeg eind april dit jaar een waarschuwing van het bedrijf vanwege het delen van pikante foto's op het sociale netwerk. Dit waren toplessfoto's gemaakt voor het Franse magazine Lui. Instagram vond de foto's in strijd met de algemene voorwaarden en verwijderde deze vrij snel. Als tegenreactie plaatste Rihanna vervolgens de pikante foto's op Twitter waar ze wel werden toegestaan, ook plaatste ze als protest enkele alternatieve foto's op Instagram. Uiteindelijk werd op 7 mei besloten door Instagram om het account definitief te blokkeren. @Badgalriri had op dat moment meer dan 12,8 miljoen volgers.

Na een half jaar afwezig te zijn geweest op Instagram is Rihanna vandaag weer teruggekeerd op het sociale netwerk (badgalriri). Het bedrijf heeft het oude account weer geactiveerd waarmee dus ook alle oude foto's en de 12,8 miljoen volgers weer online staan, de relatie tussen Instagram en de zangeres lijkt dus voorlopig weer te zijn hersteld. Het eerste bericht geplaatst door Rihanna was een selfie met de tekst "Hellurrr" en de hashtag badgalback. Snel na de eerste foto volgde een cartoon met de hashtag RIHunited, de getekende versie van Rihanna kijkt alleen niet zo heel vrolijk, het is niet duidelijk waarom.

Instagram zelf plaatste overigens nog een kort bericht op Twitter om de populaire zangeres weer te verwelkomen, bij het bericht werd ook de hashtag badgalback gebruikt.

Lees meer over: , ,