Google rich snippets wereldwijd beschikbaar

Rich snippets zijn doorgevoerd in alle lokale versies van Google waaronder dus in de Nederlandse versie van de zoekmachine. Deze zogenaamde rich snippets tonen in een zoekresultaat aanvullende informatie afkomstig van de pagina. Bijvoorbeeld bij recepten zie je dan het aantal reviews en de bereidingstijd.

De vermeldingen zijn gericht op websites met specifieke gestructureerde gegevens. Google ondersteunt momenteel de volgende soorten informatie: Recensies, video's, gebruikersprofielen, recepten, bedrijfsvermeldingen en gebeurtenissen/evenementen. Als gebruiker kun je op deze manier beter bepalen of een zoekresultaat relevant is of niet.

HTML kan gemarkeerd worden met de volgende drie indelingen, microdata, microformats of RDFa. Detail hierbij is dat RDFa werd bedacht door het Centrum Wiskunde & Informatica. CWI-onderzoeker Steven Pemberton en collega Mark Birbeck stelden RDFa in 2004 voor in de HTML Working Group bij W3C.

Als gegevens op een site worden gemarkeerd voor rich snippets heeft dit verder geen invloed op de ranking, het is tevens niet gegarandeerd dat de informatie wordt getoond.

Lees meer over: ,