Responsive advertentieblokken Google AdSense

google_adsense_logoHet team van Google AdSense heeft de toevoeging van responsive advertentieblokken aangekondigd. Recent zag je hier al een mogelijkheid om advertenties van Google AdSense in te voegen op een website die responsive is met behulp van Javascript. Er was op dat moment nog geen officiële ondersteuning van Google voor dit script maar wel liet een woordvoerder van het bedrijf op dat moment weten aan WebSonic.nl dat het gebruik van de betreffende code niet in strijd is met de voorwaarden.

De nieuwe toevoeging nu door Google werkt op een vergelijkbare manier maar dan met CSS (media queries) en alleen in combinatie met de nieuwe asynchrone advertentiecode. Zodra er een nieuw advertentieblok aangemaakt wordt kan er gekozen worden bij 'Ad size' voor een Responsive ad unit. Na het voltooien van de overige instellingen kan de code worden opgehaald en te zien is dat bovenin de code een klein stukje CSS is toegevoegd.

De breedtes en hoogtes die hier staan kun je naar wens wijzigen conform het ontwerp van de website waar de code op ingevoegd zal gaan worden, het is echter wel belangrijk dat de waardes overeenkomen met een van de advertentieformaten. In de screenshot hieronder zie je dat ingesteld is in de CSS dat het advertentieblok 468 pixels bij 60 pixels wordt gebruikt indien het venster breder is dan 500 pixels en dat het advertentieblok 728 pixels bij 90 pixels moet worden gebruikt indien het venster breder is dan 800 pixels.

Het is helaas nog wel zo dat de code zich alleen aanpast op het moment dat de pagina voor de eerste keer wordt geladen. Indien je het venster gaat schalen zal het advertentieblok zich niet verder aanpassen aan het formaat van het venster tenzij uiteraard de pagina opnieuw wordt geladen. Dit laatste is op dit moment nog wel een groot nadeel maar het bedrijf geeft wel aan dit probleem in de toekomst nog op te willen gaan lossen.

adsense_responsive_code

Lees meer over: ,