Release Preview Windows 8 nu te downloaden

Microsoft heeft een dag eerder dan verwacht de Release Preview van Windows 8 beschikbaar. Al enkele maanden is de Consumer Preview van de nieuwe versie van het besturingssysteem beschikbaar, de nieuwe Release Preview is de laatste testversie die beschikbaar komt voor het grote publiek voordat de definitieve versie uit zal komen. Dat de download vandaag beschikbaar zou komen werd gisteren al duidelijk toen per ongeluk dit werd aangekondigd op de blog van Microsoft, het bericht werd snel weer offline gehaald.

De testversie bevat diverse verbeteringen vergeleken met de Consumer Preview. Microsoft noemt verbeterde personalisaties in het startscherm, betere ondersteuning in Multi Monitor, verbeteringen in het vinden en downloaden van apps via de Windows Store en nieuwe Family Safety functies en privacy- en beveiligingselementen tijdens het surfen, inclusief de ‘Do Not Track’ functie in Internet Explorer die standaard wordt ingeschakeld.

Verder verbeterde ondersteuning voor touch met Internet Explorer 10, zoals het vermogen ‘Flip Forward’ waarmee gebruikers de optie hebben om te spiegelen tussen pagina’s met een swipe beweging, evenals een touch-vriendelijke Adobe Flash Player zijn nu volledig geïntegreerd in Internet Explorer. Diverse apps zoals e-mail en foto's binnen de Metro-interface zijn bijgewerkt en er zijn nieuwe apps in de vorm van Nieuws, Sport en Reizen. In de Windows store zijn er nieuwe apps in de vorm van Fresh Paint en Remote Desktop.

De download is naast het Engels beschikbaar in dertien andere talen, downloaden van de Release Preview kan hier en rechtstreeks via de onderstaande links. De systeemeisen om de Release Preview te kunnen gebruiken zijn verder geheel hetzelfde gebleven.

De productsleutel is: TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF.

Het is de verwachting dat de definitieve versie ergens in dit najaar zal worden uitgebracht.

Lees meer over: ,