Record aantal tweets per seconde verbroken

Het record aantal tweets per seconde is gebroken. Sinds begin dit jaar stond het record op op 6.939 tweets per seconde. Dit waren de Japanners die enthousiast op de microblogdienst alle volgers om 12 uur 's nachts een gelukkig 2011 wenste.

Gisteravond vond in Duitsland de finale van het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2011 plaats tussen Japan en de Verenigde Staten. De finale eindige na een verlenging in een 2 -2 gelijkspel waarna strafschoppen volgde. Japan wist de strafschoppenserie te winnen met 3-1 en werd daarmee voor het eerst wereldkampioen en dat werd natuurlijk massaal gedeeld op Twitter. Het nieuwe record staat nu op 7196 tweets per seconde.

Copa América

Ook is er een nieuwe tweede plaats. Gisteravond stonden Brazilië en Paraguay tegenover elkaar in de kwartfinale van de Copa América, een wedstrijd die eveneens eindigde in strafschoppen. Brazilië miste alle strafschoppen en zodoende werd Paraguay de grote winnaar en ging door naar de halve finale. De spanning zorgde voor maar liefst 7166 tweets per seconde, dus slechts een verschil van 30 tweets met de finale in Duitsland.

Lees meer over: