Recente experimenten Facebook gericht op beheerders van pagina’s

Recente experimenten Facebook gericht op beheerders van pagina’s

Sinds oktober is er een feature voor beheerders van pagina's op Facebook beschikbaar om andere pagina's op het sociale netwerk in de gaten te houden. Met de module kan in de gaten worden gehouden hoeveel likes ingestelde pagina's hebben gekregen of hebben verloren. Facebook lijkt de module verder uit te willen breiden zo blijkt uit een recent gespot experiment. Diverse beheerders zien een blokje staan met een melding dat een pagina die bekeken wordt een bericht heeft geplaatst die veel gelezen wordt. In het blokje staat een link om het betreffende bericht te bekijken. Een screenshot zie je hieronder.

facebook_pagina_bericht

Naast het bovenstaande experiment werd er nog een ander experiment van Facebook gespot betreffende pagina's. Het gaat om een nieuwe melding, waarvan een screenshot hieronder, dat er geen nieuwe berichten zijn geplaatst op een pagina gedurende een bepaalde periode. Het sociale netwerk wil op deze manier beheerders een reminder sturen om ze aan te moedigen om weer nieuwe berichten te plaatsen op een pagina. In dit geval gaat het om een pagina waar vijf dagen geen nieuwe berichten op zijn geplaatst.

facebook_pagina_bericht_reminder

Als laatste nog een klein experiment waarmee statistieken van een pagina worden getoond in de rechterkolom naast het nieuwsoverzicht. Een screenshot hiervan zie je hieronder.

facebook_stats_nieuwsoverzicht

Lees meer over: