Realtime volgen hoe rijk Mark Zuckerberg is

Met de beursgang van Facebook is oprichter en CEO Mark Zuckerberg een van de rijkste mensen ter wereld geworden en gaat hij nu zelfs de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin voorbij. Zowel CNBC.com als The Wallstreet Journal hebben de moeite genomen om een realtime tooltje online te zetten waarmee realtime gevolgd kan worden hoe rijk Mark Zuckerberg is. Dit wordt uitgerekend door het totaal aantal aandelen van de oprichter (503.6 miljoen) te vermenigvuldigen met de huidige prijs per aandeel.

De tool van The Wallstreet Journal vind je hier, CNBC pakt het iets uitgebreider aan en toont tevens ook het vermogen van anderen die te maken hebben met de beursgang. Denk bijvoorbeeld aan Sean Parker, ooit verantwoordelijk voor Napster en nu miljardair evenals Sheryl Sandberg, ooit werkzaam voor Google. Dustin Moskovitz, naast Zuckerberg de enige oprichter nog actief bij sociale netwerk is sinds vandaag 5 miljard rijker.

Eduardo Saverin en Chris Hughes

Wie ook een goede dag heeft is medeoprichter Eduardo Saverin die ondanks dat hij niet meer betrokken is bij Facebook vandaag zo'n 2 miljard mag bijschrijven omdat hij nog altijd 4 procent van de aandelen bezit, hij was deze week in het nieuws omdat hij afziet van het Amerikaans staatsburgerschap om volgens velen zodoende geen belasting te hoeven betalen. Hij heeft zelf laten weten dat dit onzin is, Saverin woont sinds 2009 in Singapore.

Ondanks de geschillen in het verleden heeft Savarin wel iedereen betrokken bij het netwerk, inclusief Mark Zuckerberg gefeliciteerd, dit deed hij uiteraard op Facebook samen met een screenshot van hoe Facebook er vroeger uitzag, toen nog The Facebook.

De vierde oprichter van Facebook Chris Hughes, eveneens niet meer betrokken bij het sociale netwerk bezit ook nog aandelen die nu meer dan 800 miljoen dollar waard zijn.

Investeerders

Veel in het nieuws vandaag is ook zanger Bono die in 2009 aandelen kocht voor een bedrag van 90 miljoen en hier vandaag een slordige 1.5 miljard voor terug krijgt. Dankzij deze investering stoot hij Paul McCartney van de troon als rijkste muzikant ter wereld.

De medeoprichter van PayPal, Peter Thiel investeerde in 2004 al een half miljoen in het sociale netwerk, dankzij deze investering zijn de aandelen die hij bezit nu rond de 1.7 miljard dollar waard. Jim Breyer met zijn bedrijf Accel Partners investeerde in 2005 12.7 miljoen dollar, nu bezit het bedrijf aandelen met een totale waarde van 7.7 miljard dollar.

David Choe

Als laatste gelukkige vandaag is daar David Choe. De graffiti-artiest fleurde enkele jaren geleden het kantoor van Facebook en kreeg toen de vraag of hij voor zijn werk geld wilde ontvangen of aandelen. Hij was slim en koos ondanks dat hij Facebook vrij nutteloos vond voor de aandelen waardoor hij vandaag meer dan 200 miljoen rijker is geworden.

Verliezer

Wie er minder goed vanaf komt vandaag is Joe Green, hij had de kans om in het begin samen met Zuckerberg de universiteit van Harvard te verlaten om Facebook op te richten maar hij besloot op advies van zijn vader dit niet te doen, meer hierover lees je hier.

Lees meer over: ,