Rapper Lil Wayne blogt vanuit de gevangenis

De Amerikaanse rapper Lil Wayne heeft een manier gevonden om ook tijdens zijn gevangenisstraf contact te houden met zijn fans. Hiervoor is de weblog WeezyThanxYou geopend waarop afgelopen vrijdag het eerste bericht werd geplaatst. De 27-jarige rapper zit sinds vorige maand in de gevangenis op Rikers Island in New York waar hij een gevangenisstraf van een jaar uitzit wegens verboden wapenbezit.

Lil Wayne is bekend met social media, hij is de op één na populairste artiest op MySpace, blogde over sport voor ESPN en begon recent met tweeten. Het feit dat hij in de gevangenis zit betekent dan ook niet dat hij niets meer van zich kan laten horen.

In het blogbericht van afgelopen vrijdag verteld Wayne: "During my prison stint, I want my fans to know I love you. I want all of you to know that I appreciate all the mail I get, and this is my way of saying thank you.". Ook verteld hij dat hij weer verder gaat met bloggen voor ESPN en hij reageert op brieven die fans gestuurd hebben naar de gevangenis.

Het is alleen niet zo dat Wayne deze berichten zelf online plaatst vanwege gebrek aan internet in de gevangenis. De website is online geplaatst door de marketingafdeling van zijn platenmaatschappij. Wayne stuurt handgeschreven brieven met updates en reacties op vragen van fans. Deze brieven worden dan herschreven en geplaatst op zijn blog.

Lees meer over: