Ranomi Kromowidjojo populairste Nederlandse olympiër op Twitter

Ranomi Kromowidjojo was in de eerste week van de Olympische Spelen in Londen bijzonder veel in het nieuws vanwege haar prestaties. Ze wist twee gouden medailles te pakken, op de 50 meter en 100 meter vrije slag en een zilveren medaille op de 4 x 100 meter vrije slag. Dankzij dit succes is zij veruit de populairste Olympiër op Twitter geworden en het aantal volgers is ook in de afgelopen week nog flink gestegen.

De 21-jarige zwemster had precies een week geleden 68.527 volgers en nu een week later zijn daar nog eens bijna 10.000 nieuwe volgers bijgekomen, op het moment van schrijven staat ze op 79.179 volgers. Vorige week was dit aantal 100 meer dan de meest succesvolle olympiër twee jaar geleden tijdens de Winterspelen in Vancouver, Sven Kramer, het verschil is nu 8000. Wielrenner Robert Gesink staat op 65.630 volgers.

Ranomi Kromowidjojo is nog niet de populairste sporter uit Nederland op Twitter, dit is nog altijd voetballer Robin van Persie met in totaal iets meer dan 2 miljoen volgers.

Michael Phelps en Usain Bolt

Afgelopen vrijdag zag je hier nog een infographic die ging over de eerste 10 dagen van de Olympische Spelen in Londen. Daaruit bleek dat in deze periode het meest over zwemmer Michael Phelps werd getwitterd, hij heeft 1.2 miljoen volgers. Hardloper Usain Bolt heeft 1.4 miljoen volgers op Twitter en hij zorgde voor een klein record toen hij zijn tweede gouden medaille won. Er was op dat moment een piek van 80.000 berichten per minuut.

Vanavond tijdens de afsluiting zal Ranomi namens Nederland de vlag gaan dragen.

Lees meer over: ,