Quickscan Microsoft kleed je website uit

Een nieuwe tool van Microsoft kleed je website uit. Het gaat om een quickscan om snel te kunnen bekijken hoe toegankelijk een website is gemaakt. De werking is simpel door de 'Uitkleden' knop te slepen naar je favorieten. Ga daarna naar de website waarvan je wilt bekijken hoe toegankelijk deze is en klik daarna op de zojuist aangemaakte link. De gekozen website verschijnt in uitgeklede vorm, met een informatieblok er naast.

"Zoekmachines zien iedere website in deze 'naakte' vorm. Alle informatie die nu dus mist - omdat het bijvoorbeeld is opgenomen in afbeeldingen zonder alt-tekst, of in Silverlight- of Flashapplicaties is verwerkt, is niet vindbaar. Niet alleen voor mensen met een beperking, maar dus ook voor zoekmachines. Best belangrijk, vind je niet?" aldus Microsoft.

Verder wordt nog op de website aangegeven dat de URL's van de websites die worden uitgekleed worden opgeslagen om er zodoende later een top 10 van te kunnen maken. Behalve de URL worden er verder geen gegevens opgeslagen.

Lees meer over: