Publieke updates Google+ doorplaatsen op Twitter en Facebook

Heb je een account op Twitter, Facebook en Google+ en wil je graag berichten automatisch op alle netwerken plaatsen dan zijn er mogelijkheden om dit te doen. Om dit te realiseren moeten er wel een aantal stappen uitgevoerd worden voordat berichten die je plaatst op Google+ automatisch doorgeplaatst worden op Twitter en Facebook.

RSS

Als eerste heb je een RSS feed nodig met al je berichten geplaatst op Google+. Nu heeft een profiel op het sociale netwerk momenteel (nog) geen eigen RSS feed maar deze kan via een omweg wel gemaakt worden. Het is dan wel zo dat alleen berichten die voor iedereen zichtbaar zijn worden opgenomen in de RSS feed en dus worden doorgeplaatst.

Het maken van een RSS feed kan met behulp van Plusfeed, onlangs al eens besproken in een ander bericht. Je hebt dan eerst het unieke nummer van je eigen Google+ profiel nodig om een RSS feed te maken. Dit nummer, bijvoorbeeld 100915542045087704997 is te vinden in de adresbalk door je eigen profiel te openen. Een screenshot hieronder.

Selecteer dan dit nummer in de adresbalk en plak deze vervolgens achter de volgende URL: "http://plusfeed.appspot.com/" en de RSS feed met je eigen berichten is klaar.

Dlvr.it

Je hebt dan de RSS feed en de volgende stap is het daadwerkelijk koppelen van de feed met Twitter en Facebook. Dit kan met behulp van Dlvr.it, een online tool die tegenwoordig vaak wordt ingezet om bijvoorbeeld nieuwsberichten van websites automatisch door te plaatsen naar sociale netwerken. Maak hier dan eerst, als je deze nog niet hebt een account aan en koppel daarna de feed aan het gewenste sociale netwerk.

Hoe je een RSS feed koppelt aan Twitter of Facebook lees je stap voor stap in het eerder geplaatste artikel of in de Engelse handleiding van Dlvr.it zelf.

Nadat de koppeling is gemaakt worden alle berichten die je plaatst op Google+ automatisch geplaatst op de gekozen sociale netwerken. Ondanks dat het instellen enkele stappen vereist heb je er daarna in principe geen werk meer aan.

Het is wel zo dat als Plusfeed uit de lucht gaat je geen RSS feed meer hebt en dus de berichten niet meer automatisch doorgeplaatst worden. Mocht Google zelf RSS feeds voor profielen gaan aanbieden dan is het raadzaam om deze te gebruiken als basis.

Lees meer over: , , ,