Project Glass, Augmented Reality bril van Google

Google heeft bekend gemaakt dat een aantal medewerkers van Google X al enige tijd bezig zijn met het werken aan Project Glass, een nieuw experiment. Eerder dit jaar verschenen er al berichten over de ontwikkeling van een bril met een HUD (heads up display) ingebouwd en ook was er al een bericht van The New York Times dat deze bril later dit jaar zelfs al beschikbaar zou komen maar over dit laatste is verder nog niets duidelijk.

Project Glass

Met een nieuwe pagina die geopend is door Google op het eigen sociale netwerk is Project Glass nu officieel aangekondigd. De pagina heeft als doel om de discussie te openen over de mogelijkheden en de nodige feedback te verzamelen, in de komende tijd zullen er op deze pagina verdere idee├źn en verhalen geplaatst worden door het team.

Hieronder alvast een video waarmee Google wil laten zien hoe een dergelijke bril in de toekomst zou kunnen gaan werken. Voor de duidelijkheid, het is dus niet de daadwerkelijke bril in actie. In de video is te zien hoe een man meldingen ontvangt zoals bijvoorbeeld over de metro, een routebeschrijving maakt, maar ook is te zien hoe hij foto's maakt, het weer opvraagt, de agenda voor de dag bekijkt, en op het laatst is de man aan het videobellen. Ook hieronder een aantal aanvullende foto's gemaakt door Google.

Er is verder dus nog niets duidelijk over wanneer de bril op de markt zal komen al is misschien later dit jaar zoals The New York Times wist te melden wel erg snel, wel hebben een aantal medewerkers van Google prototypes meegekregen om uit te proberen.

Lees meer over: , ,