Project Clean-X Haren op Facebook om de rotzooi op te ruimen

Een nieuw initiatief op Facebook genaamd Project Clean-X is opgezet door drie studenten uit Groningen waarmee mensen opgeroepen worden om naar Haren te gaan en de boel hier op te ruimen. Gisteren liep het 'feestje' dat aanvankelijk gezellig begon enorm uit de hand en bleef er uiteindelijk vannacht een enorme ravage in de plaats over.

De drie studenten wilden eigenlijk gisteravond ook afreizen naar Haren maar bedachten zich toen ze op TV zagen hoe het al uit de hand was gelopen. Rond middernacht bedachten ze dat ze iets goeds moesten doen, ook via sociale media. Zodoende werd Project Clean-X Haren op Facebook geboren om mensen naar Haren te krijgen om vanaf 12:00 uur te helpen met het opruimen van de rotzooi. De pagina heeft al bijna 20.000 likes.

"Project Clean-X zal morgen laten zien dat er niets is dat anderen sneller kunnen afbreken dan dat wij het weer met elkaar kunnen opbouwen" zo staat op de pagina van het initiatief.

De drie studenten hebben veel contact met de gemeente maar ze zijn niet bang voor een herhaling van gisteravond. "We nemen geen alcohol mee, alleen bezems en vuilniszakken om schoon te maken. Bovendien verwacht ik geen duizenden mensen." aldus Maarten Snijders. Wel zijn de studenten voorbereid op vanmiddag door vrienden en huisgenoten in te schakelen om alles in Haren in goede banen te leiden. "We hebben via Facebook een heleboel handen verzameld die iets willen doen om de bewoners weer op te vrolijken."

Lees meer over: