Programma om Metro-interface Windows 8 volledig uit te zetten

Het bedrijf Thinix komt met een programma voor Windows 8 waarmee de volledige nieuwe Metro-interface uitgeschakeld kan worden. Na het installeren van de software is de Metro-interface nog niet direct rigoureus uitgezet maar dit is een aanvullende optie.

Standaard zal het zo zijn dat na het inloggen de Metro-interface wordt overgeslagen en direct de klassieke desktop opent. Door naar de instellingen van het programma te gaan kan ingesteld worden dat de Metro-interface wordt uitgeschakeld, in dat geval heb je niet meer de beschikking over het nieuwe startscherm van Windows en het menu (Charm Bar) dat tevoorschijn komt door naar de linkerbovenhoek of rechterbenedenhoek te gaan.

Het programma is echter niet gratis, na een proefperiode van 7 dagen zal er een licentie aangeschaft moeten worden voor een prijs van 4,95 dollar. Uiteraard krijg je dan niet te maken met advertenties. Meer informatie over RetroUI vind je op: www.retroui.com.

Zoek je overigens een manier om alleen de Metro-interface over te slaan na inloggen maar wil je wel gebruik blijven maken van de interface dan kan een gratis applicatie van Stardock uitkomst bieden waarmee tevens de startknop weer toegevoegd kan worden.

Lees meer over: ,