Productie schermen iPhone 5 loopt vertraging op

Sharp is verantwoordelijk voor de productie van de schermen voor de nieuwe iPhone die vermoedelijk op 12 september gepresenteerd zal gaan worden door Apple. De datum is nog niet officieel aangekondigd en het is nog maar de vraag of de presentatie van de iPhone door kan gaan evenals de verkoop die start op 21 september.

De reden is dat Sharp aanvankelijk eind augustus de schermen gaan leveren voor de iPhone 5 maar volgens The Wallstreet Journal is het bedrijf nog altijd niet gestart met de massaproductie zo weet een bron te melden. Dat er vertraging is opgelopen komt door problemen bij de productie al is het niet duidelijk om welke problemen het dan gaat.

Het is wel zo dat Sharp niet alleen schermen voor de nieuwe iPhone maakt, ook producenten LG Display en Japan Display maken schermen en mogelijk kunnen de twee bedrijven het tekort gedeeltelijk opvangen. Als Sharp niet op tijd kan leveren dan zou dit de introductie niet direct hoeven te vertragen maar zullen er mogelijk minder toestellen beschikbaar zijn zodra het toestel in de verkoop gaat. Tegelijkertijd is het ook wel nog zo dat de tot dusver genoemde datums officieel nog niet door Apple zijn aangekondigd.

Eerder dit jaar was er ook al vertraging omtrent de levering van schermen gemaakt door Sharp voor de nieuwe iPad al leverde dit uiteindelijk geen problemen op voor Apple.

Lees meer over: ,