Probeer zelf NUlive van NU.nl

Vorige maand werd door NU.nl een nieuwe website aangekondigd genaamd NUlive. De website is een real time-zoekmachine en moet weergeven wat er op dit moment gebeurt door relevante (Nederlandse) Twitter-berichten te verzamelen en te ordenen. De doelgroep zijn mensen die niet actief zijn op Twitter.

De website zal komende week dan eindelijk live gaan maar het is nu al mogelijk om even een kijkje te nemen op de website. Zodra je live.nu.nl opent zal er gevraagd worden om inloggegevens. Inloggen kan met de gebruikersnaam "live" en het wachtwoord "radioonline". De inloggegevens werden vandaag bekend gemaakt in het programma Radio Online van de Tros. Hier was Jesse Burkunk, de product manager van NU.nl te gast.

Trending topics

Op de homepage zie je dan direct de trending topics, dit zijn op dit moment Alonso, Willem II en Monaco. Aan de rechterkant staat een tagcloud met andere actuele onderwerpen. Hierin staan ook Alonso en Monaco evenals Safety Car en Button. Allen zijn actueel vanwege de Grand Prix van Monaco dit weekend. Andere vermeldingen zijn Roda JC, Willem II en Go Ahead Eagles. De drie clubs spelen dit weekend play-offs en Lady Gaga staat erin. De zangeres gaf een concert in het Gelredome dit weekend.

Het klikken op een onderwerp toont de meest recente tweets met daaronder knoppen om te retweeten en te reageren. Het klikken hierop open Twitter. De namen staan onder de tweets en linken naar de bijbehorende Twitter accounts.

Rechts onder de tagcloud staan overigens ook nog enkele top tweets en aan de linkerkant staan de links Politici, BN'ers en Sporters, deze functioneren op het moment nog niet.

NUlive maakt onder andere gebruik van de technologie van de startup Twirus die Nederlandse trending topics verzameld. Achter de website zit wel een redactie die de tweets in de gaten houdt en eventueel verwijderd als dat nodig is. De website is op dit moment nog vrij beperkt en bevat verder geen zoekfunctie, archief, of andere mogelijkheden dan hierboven beschreven. Daarbij moet wel genoteerd worden dat NUlive op dit moment nog in ontwikkeling is. Een aantal screenshots hieronder.

Adres

In het vorige bericht werd al even aangestipt dat vergeleken met de andere websites van NU.nl, NUlive een afwijkend adres heeft. Dit zal binnenkort ook gaan veranderen, op dit moment is er op nulive.nl nog een webcam community te vinden.

Lees meer over: ,