Probeer zelf het nieuwe design van YouTube

Vorige week werd al duidelijk dat YouTube momenteel bezig is om een nieuwe layout te testen en er is nu ook een mogelijkheid om deze layout zelf uit te proberen. Op vrijwel alle pagina's zijn er wijzigingen te zien maar de homepage is het grondigst aangepakt.

Op de homepage staan aan de linkerkant abonnementen, een aantal onderdelen van YouTube zelf (Trending, Populair) en een aantal suggesties voor kanalen. Zoals vorige week al duidelijk werd uit de screenshots worden de video's nu in een enkele kolom getoond. De achtergrondkleur is grijs geworden en het logo zelf is bijgewerkt.

Uitproberen

Het nieuwe design uitproberen kan betrekkelijk eenvoudig in de browsers Firefox en Google Chrome. Open als eerste YouTube.com. Druk daarna in Google Chrome de toetsen Ctrl + Shift + J in of in Firefox Ctrl + Shift + K. Het ontwikkelscherm van de browser zal dan openen. Plak vervolgens de onderstaande code en druk op Enter.

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=ST1Ti53r4fU";

Na het plaatsen van de code open opnieuw YouTube.com en het nieuwe design, waarvan hieronder een aantal screenshots zal dan te zien zijn.

Lees meer over: ,