Probeer zelf de nieuwe AdSense interface

Sinds vorig jaar november test Google al met een nieuwe interface voor Google AdSense en vanaf nu krijgen alle gebruikers de mogelijkheid om deze interface (beta) te testen. De nieuwe interface is eigenlijk een combinatie van Analytics en de AdWords interface en ziet er een stuk overzichtelijker uit.

Op het dashboard zie je direct informatie over de verdiensten van vandaag met eronder het totale bedrag dat nog uitbetaald moet worden plus het bedrag dat de laatste keer werd uitbetaald. Dit is iets wat anders via een extra stap bekeken moest worden. Op het dashboard tevens een blokje Alerts met belangrijke mededelingen over je account en eronder een beknopt overzicht van de prestaties. Verder links om snel rapporten te genereren, bijvoorbeeld per maand per kanaal of per maand per dag. Via het menu bovenaan schakel je eenvoudig over naar je eigen advertenties en rapporten.

Uitproberen kan door op de rode link "Probeer de nieuwe AdSense-interface" te klikken die rechts bovenin staat na het inloggen. Heb je deze vermelding nog niet in beeld ga dan naar deze URL om de nieuwe interface te proberen. Op deze pagina zie je tevens meer informatie over de nieuwe interface. De beta is nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer over: ,