Privenavigatie en downloadbeheer aangepast in Firefox 20

Mozilla heeft Firefox 20 uitgebracht en met deze versie is er een aanpassing doorgevoerd betreffende privénavigatie. Met privénavigatie ingeschakeld worden er geen cookies of tijdelijke internetbestanden opgeslagen en de browser zal ook geen surfgeschiedenis, webformuliergeschiedenis, zoekgeschiedenis, downloadgeschiedenis, etc. bewaren. Privénavigatie kan ingeschakeld worden via de grote oranje knop linksboven in Firefox.

firefox_privenavigatie

Tot op heden was het zo dat na het inschakelen van privénavigatie de originele browsersessie werd opgeslagen en afgesloten waardoor alleen het venster met de privémodus ingeschakeld open bleef staan. Met de nieuwste versie van de browser is dit aangepast en zal na het inschakelen van privénavigatie het originele venster nu ook gewoon open blijven staan. De werking is zodoende nu gelijk aan de werking van de InPrivate modus in Internet Explorer 8, 9 en 10 en de Incognitomodus in Google Chrome.

Met Firefox 20 wordt er tevens een nieuwe downloadmanager doorgevoerd. De knop bovenin de werkbalk van de browser opende eerder altijd een nieuw venster met een overzicht van alle downloads. In de nieuwe versie van de browser is het nu zo dat een overzicht met huidige en recente downloads direct onder de knop wordt getoond. Het klikken op de link 'Alle downloads' opent de bibliotheek van Firefox in een nieuw venster.

De laatste versie van Firefox kan worden gedownload op deze pagina. Indien je de browser al hebt geïnstalleerd zal deze automatisch worden bijgewerkt, controleren kan via de oranje knop linksboven, ga daarna naar Help en klik op het menu item 'Over Firefox'.

Firefox voor Android

Aanvullend laat Mozilla weten dat Firefox voor Android ook is voorzien van privénavigatie, dit werkt op dezelfde manier als in de nieuwste versie van Firefox. Downloaden kan hier.

Lees meer over: , ,