Private messages Facebook verschijnen plotseling op Timeline

Er zijn momenteel berichten van diverse gebruikers van Facebook die claimen dat hun privéberichten die ze gestuurd hebben in 2007, 2008 en 2009 ineens te zien zijn op hun eigen profielpagina's en daardoor dus ook gelezen kunnen worden door al hun vrienden. Sommige gebruikers melden zelfs dat ze berichten zien die ze dit jaar hebben gestuurd. De problemen doen zich niet bij alle gebruikers voor maar het is niet duidelijk om hoeveel gebruikers het zou gaan waarvan berichten ineens verschijnen.

De eerste berichten kwamen uit Frankrijk en al snel kwamen er daarna meldingen uit andere landen waaronder ook uit Nederland. Tot op heden ontkent het sociale netwerk dat het om privéberichten zou gaan maar dat het in werkelijkheid oude berichten zijn die altijd al te zien waren op de profielen van de desbetreffende gebruikers. Dat dit nu naar voren komt heeft volgens het sociale netwerk te maken met de verdere uitrol van de timeline. Aanvullend zegt Facebook blij te zijn dat de privacy van gebruikers niet in het geding is.

“Every report we’ve seen, we’ve gone back and checked. We haven’t seen one report that’s been confirmed [of a private message being exposed]. A lot of the confusion is because before 2009 there were no likes and no comments on wall posts. People went back and forth with wall posts instead of having a conversation “ aldus het sociale netwerk.

Ondanks dat het sociale netwerk de problemen dus ontkent blijven gebruikers volhouden dat het om privéberichten gaat, zo zegt bijvoorbeeld iemand "There are messages I've got on my wall that are most definitely private messages! From 2006 all the way up to 2012,"

Lees meer over: