Prinsjesdag en Troonrede live online volgen en nieuwe app Rijksoverheid

Prinsjesdag en Troonrede live online volgen en nieuwe app Rijksoverheid

Vandaag is het de derde dinsdag in september en dus Prinsjesdag. Het is een bijzondere dag vandaag want het zal de eerste keer zijn dat koning Willem-Alexander de troonrede zal gaan voorlezen. Het volgen van Prinsjesdag en het voorlezen van de Troonrede kan vandaag uiteraard zoals gebruikelijk op live televisie maar kan ook live op de website van de NOS en via de mobiele applicaties voor iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry.

De NOS heeft dit jaar voor het eerst een 360 graden camera ingezet die is geplaatst in de Ridderzaal en vanaf 12:30 uur kun je live meekijken, dit is zonder commentaar. Liever een uitzending met commentaar bekijken kan ook op de website en via de mobiele applicaties. Na afloop zal de Troonrede in 360 graden beschikbaar worden gemaakt op NOS.nl.

Deze experimentele 360 graden-beelden zijn te bekijken via de desktop of laptop waarbij Flash versie 11.0 of hoger is vereist en middels de iPhone en de iPad met iOS 6. De uitzending op Nederland 1 begint overigens vanmiddag ook rond 12:30 uur.

Rijksfinanciën

Afgelopen jaar bracht overigens de Rijksoverheid nog een speciale Prinsjesdag app uit voor de iPad en voor tablets Android. Deze app had afgelopen jaar de titel Prinsjesdag maar is dit jaar verschenen met de titel Rijksfinanciën. De app is wederom beschikbaar voor zowel de iPad als Android. De app bevat informatie over de inkomsten en uitgaven van Nederland zoals vandaag gepresenteerd, de officiële stukken waaronder de Miljoenennota en de Rijksbegroting kunnen bekeken worden. Tevens bevat de app ceremoniële informatie zoals foto’s van de hoedjesparade, de Koninklijke rijtoer en video’s.

Lees meer over: ,