Prins Willem-Alexander bezoekt Google

Prins Willem-Alexander is vanmorgen op bezoek gegaan bij de Nederlandse vestiging van Google in Amsterdam. Zijn werkbezoek stond in het teken van nieuwe trends op internet. Hij sprak onder meer met enkele ondernemers die online zaken doen en werd geïnformeerd over de bijdrage van internet aan economische groei en economisch herstel.

Vervolgens kreeg hij informatie over internet als bron van innovatie. Ook werd gesproken over toekomstige ontwikkelingen, zoals verbeterde zoekmogelijkheden door inzet van spraak en beeld en het combineren van mobiel internet en geografische informatie.

YouTube

Als laatste werd er uiteraard even ingegaan op het onlangs gelanceerde YouTube kanaal van Koninklijk Huis. Het kanaal, met zowel historisch als actueel beeldmateriaal werd vorige maand door de Rijksvoorlichtingsdienst geopend.

Het is al een keer eerder gebeurd dat Google Koninklijk bezoek kreeg. In 2008 ging Koningin Elizabeth op bezoek bij Google in Londen om meer informatie op te doen over de internetwereld en om de mensen te ontmoeten die haar YouTube kanaal hadden opgezet.

Lees meer over: ,