Prins Harry sluit geheim Spike Wells Facebook account

Prins Harry heeft op aanraden van de beveiligingsdienst van het Britse koningshuis besloten om zijn profiel op Facebook te verwijderen. Vorige week was er veel te doen om foto's van een prins zonder kleren in een hotel in Las Vegas, de betreffende kiekjes lekte uit op internet en daarom heeft hij nu zijn geheime account gesloten.

Het account van Harry was wel aardig goed dichtgetimmerd voor de buitenwereld, hij was al meer dan vier jaar actief op het sociale netwerk onder de naam Spike Wells met inmiddels meer dan 400 vrienden. Ook de vrienden van Harry hebben hun accounts gesloten, mede omdat hun nog wildere foto's hadden van de prins. Gelukkig voor de prins en zijn vrienden is Facebook nu een stuk sneller met het definitief verwijderen van foto's.

De uitgelekte foto's hebben overigens wel tot gevolg gehad dat een aantal gebruikers van het sociale netwerk een openbare Facebookgroep zijn gestart plus bijbehorende website en account op Twitter om de prins te steunen. Deze "Support Prince Harry with a naked salute!" groep heeft inmiddels al meer dan 12.000 leden en er zijn al veel foto's geĆ¼pload.

Lees meer over: