Prijzen Surface Pro aangekondigd door Microsoft

Het is een maand geleden dat de Surface RT, de nieuwe tablet van Microsoft officieel werd gelanceerd door het bedrijf. Op het moment dat Microsoft de Surface RT aankondigde liet het bedrijf ook ook al weten dat er volgend jaar nog een tweede tablet zou gaan verschijnen, de Surface Pro. Vergeleken met de Surface RT is de Pro beter qua specificaties en tevens bevat deze tablet de volledige versie van Windows 8 terwijl de Surface RT is voorzien van Windows RT, feitelijk een gestripte versie van Windows 8.

Er waren in de afgelopen tijd al meerdere malen geruchten over de prijzen van de Surface Pro, Microsoft heeft nu de prijzen officieel aangekondigd. De 64 GB versie van de tablet is er in de Verenigde Staten voor 899 dollar, de 128 GB versie kost 999 dollar. In beide gevallen wordt er geen Touch Cover die kan dienen als toetsenbord meegeleverd, deze moet apart gekocht worden. Ter vergelijking, de 64 GB Surface RT inclusief Touch Cover kost in de Verenigde Staten 499 dollar, in Duitsland 679 euro en in Frankrijk 694 euro.

De Surface Pro zal in januari beschikbaar gaan komen, waarschijnlijk alleen in de landen waar nu ook de Surface RT beschikbaar is, onder andere dus in Duitsland en Frankrijk. Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer de Surface naar Nederland zal gaan komen.

Lees meer over: ,