Prijzen Microsoft Surface Duitsland en Frankrijk, in VS al uitverkocht

Microsoft kondigde dinsdag de prijzen van de nieuwe Surface aan voor de Verenigde Staten en inmiddels is ook duidelijk hoeveel de tablet in Frankrijk en Duitsland waar het apparaat ook uit zal gaan komen moet gaan kosten. De 32 GB variant is er in de Verenigde Staten voor 499 dollar, in Duitsland kost deze 479 euro en Frankijk ligt de prijs een tientje hoger. Deze versie inclusief Touch Cover kost in Duitsland 579 euro en in Frankrijk 589 euro. De 64 GB variant met Touch Cover kost in Duitsland 679 euro, in Frankrijk 694 euro.

Ondertussen is de goedkoopste variant van het apparaat in de Verenigde Staten al uitverkocht, dit is de 32 GB variant zonder Touch Cover. Op de website van Microsoft is te zien dat degene die het apparaat nu bestellen deze kunnen verwachten binnen drie weken. Bestellen van de 32 GB variant inclusief Touch Cover evenals de 64 GB inclusief Touch Cover kan nog wel gewoon en degene die een van deze twee modellen koopt kan deze verwachten op 26 oktober, de dag waarop de tablet officieel beschikbaar zal komen.

Aandeel Microsoft

De aankondiging van de prijzen gisteren had trouwens geen effect op het aandeel Microsoft. Ter vergelijking, het aandeel Apple steeg direct 2,4 procent nadat het bedrijf uitnodigingen had rondgestuurd voor de introductie van de iPad Mini volgende week.

20 GB

Aanvullend op de aankondiging van de prijzen en de landen waar het apparaat uit gaat komen blijkt dat qua opslagruimte er 20 GB echt beschikbaar is wat betreft de 32 GB variant van de tablet. In een vragensessie op Reddit gaf een medewerker van Microsoft aan dat de Surface RT 32 GB in totaal zo'n 12 GB ruimte inneemt voor het besturingssysteem, Office en andere software. In dat geval blijft er dus 20 GB over voor andere zaken. De tablet beschikt over een micro-sd-kaartlezer en zodoende kan er dus extra opslagruimte worden toegevoegd. Een geheugenkaart kan gebruikt worden voor opslag van muziek, foto's en films, het is niet mogelijk om hierop applicaties te installeren.

Lees meer over: ,