Previews van bestanden in Google Drive bekijken

Je kunt vanaf nu eenvoudig previews bekijken van bestanden in Google Drive. Google zal de feature in de komende dagen uitrollen naar alle gebruikers van de opslagdienst en er is ondersteuning voor meer dan 30 verschillende bestandstypen waaronder PDF-bestanden, Microsoft Office-bestanden en verschillende afbeeldingsbestandstypen.

google_drive_preview_1

Er kan alleen een preview worden bekeken van bestanden die kleiner zijn dan 25 MB. Een preview bekijken kan door met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en in het menu te kiezen voor preview, er zal dan een interface openen die hetzelfde is qua uiterlijk dan het venster gebruikt door Google+ voor het tonen van foto's. Zoals in de screenshots is te zien kan een bestand direct gedownload gedeeld of geopend worden, opties om in te zoomen staan boven de knoppen bijvoorbeeld handig voor een PDF-bestand. Eventueel kan er in het geval van een document snel tekst geselecteerd en gekopieerd worden.

google_drive_preview_2

Google Drive voor Android

Google heeft overigens ook een nieuwe versie van Google Drive voor Android uitgebracht. Met deze nieuwe versie is de applicatie sneller geworden, er ondersteuning voor het streamen van videobestanden in Android Honeycomb of hoger toegevoegd, er is ondersteuning voor zoomen via knijpbewegingen in de presentatieweergave toegevoegd en als laatste zijn er diverse bugs opgelost. Drive voor Android kan downloaden hier.

Lees meer over: , ,