Previews foto’s en video’s in apps Twitter weer uitschakelen

Previews foto’s en video’s in apps Twitter weer uitschakelen

Eind vorige maand kondigde Twitter een update aan voor de mobiele apps voor iOS en Android. Met de nieuwe update worden nu standaard previews van afbeeldingen getoond evenals video's van videodienst Vine in de timeline. Voor deze update werden er alleen links getoond naar foto's en video's. De previews die worden getoond in de timeline maken de timeline minder overzichtelijk maar kunnen eenvoudig weer uitgeschakeld worden.

Om de previews uit te schakelen ga in de app voor ioS naar de tab 'Ik' en klik op het kleine tandwieltje in beeld. Er komt dan een menu in beeld, klik daarna op het menu item instellingen. In de app voor Android klik op de drie kleine puntjes rechtsboven om de instellingen te openen. Schakel vervolgens onder het kopje Algemeen de optie 'Voorvertoning van afbeeldingen' uit om de previews niet langer meer te tonen.

Het is vooralsnog niet mogelijk om via de instellingen de previews op Twitter.com uit te schakelen. Gebruikers van TweetDeck hebben per kolom de mogelijkheid om previews uit te schakelen, tevens kan hier gekozen worden voor de opties Small, Medium en Large.

twitter_settings_previews

Lees meer over: , ,